facebook instagram youtube
GR | EN

Vegan ζεστή μακαρονοσαλάτα με γλυκοπατάτες και superfoods

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SOUSAMAKI

MISKO Σουσαμάκι

250 γρ. Σουσαμάκι MISKO

2 γλυκοπατάτες σε κύβους

1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

60 γρ. σταφίδες ξανθές

30 γρ. goji berries

2 κ.σ. κολοκυθόσπορους

3 κ.σ. ηλιόσπορους

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ματσάκι ρόκα baby

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το dressing

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.γ. maple syrup

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μουστάρδα

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Σουσαμάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.

Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 6-8 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα goji berries, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, τον μαϊντανό και την ρόκα και ανακατεύουμε απαλά.

Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το maple syrup, το σκόρδο και την μουστάρδα και πολτοποιούμε.

Περιχύνουμε με το dressing το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.