Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από τη Madame Ginger Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά Σουσαμάκι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Σουσαμάκι
250 γρ. Σουσαμάκι MISKO
2 γλυκοπατάτες σε κύβους
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
60 γρ. σταφίδες ξανθές
30 γρ. goji berries
2 κ.σ. κολοκυθόσπορους
3 κ.σ. ηλιόσπορους
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι ρόκα baby
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το dressing
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. maple syrup
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα
Βάζουμε τις γλυκοπατάτες σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, τις πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και καπνιστή πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε απαλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Σουσαμάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα ραντίζουμε καλά και τα μεταφέρουμε σε μπολ.
Βγάζουμε τις γλυκοπατάτες από τον φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν για 6-8 λεπτά και τις μεταφέρουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες, τα goji berries, τους κολοκυθόσπορους, τους ηλιόσπορους, τον μαϊντανό και την ρόκα και ανακατεύουμε απαλά.
Ετοιμάζουμε το dressing. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το maple syrup, το σκόρδο και την μουστάρδα και πολτοποιούμε.
Περιχύνουμε με το dressing το περιεχόμενο του μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε την μακαρονοσαλάτα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.