facebook instagram youtube

Τριβελάκι με ντοματίνια και κατίκι

preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πέννε Ριγκάτε Τρικολόρε

500 γρ. Τρικολόρε Πέννε Ριγκάτε MISKO

500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

250 γρ. κατίκι

1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

2 κ.σ. κουκουνάρι

1/2 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO.

Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά.

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα τοποθετούμε με τη φλούδα προς τα κάτω σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, ρίγανη και ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά.

Σε ένα μπλέντερ προσθέτουμε τα ντοματίνια μαζί με τα υγρά που έβγαλαν στο ταψί, το κατίκι και το μισό από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Πριν χτυπήσουμε τη σάλτσα, αν θέλουμε, αφαιρούμε τη φλούδα από τα ντοματίνια.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλο νερό.

Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε από πάνω τη σάλτσα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, κουκουνάρι και ανακατεύουμε για μια τελευταία φορά. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.