Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τριβελάκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τριβελάκι
500 γρ. Τριβελάκι MISKO
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κολοκυθάκια σε λωρίδες
2 μελιτζάνες φλάσκες σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
800 γρ. τριμμένες ντομάτες
½ κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
400 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε όλα μαζί τα λαχανικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τις ντομάτες,τη ζάχαρη και την ξερή ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγευτεί για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ανθότυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με το υπόλοιπο ανθότυρο και λίγη φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.