facebook instagram youtube
GR | EN

Τριβελάκι με καλοκαιρινά λαχανικά και ανθότυρο

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ_ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ_ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ_ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟ_ΤΡΙΒΕΛΑΚΙ_MISKO_1

Το καλοκαίρι θέλει ευκολία, θέλει και νοστιμιά. Συνδυάστε τα δύο σε αυτή την καλοκαιρινή μακαρονάδα με τριβελάκι, λαχανικά σε κόκκινη σάλτσα και νωπό ανθότυρο, που θα φτιάχνετε κάθε βδομάδα της πιο ζεστής εποχής του χρόνου.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-TRIVELAKI 6461024 – 19

MISKO Τριβελάκι

500 γρ. Τριβελάκι MISKO

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένο

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 κολοκυθάκια σε λωρίδες

2 μελιτζάνες φλάσκες σε λωρίδες

1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες

800 γρ. τριμμένες ντομάτες

½ κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

400 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε όλα μαζί τα λαχανικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Εάν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τις ντομάτες,τη ζάχαρη και την ξερή ρίγανη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγευτεί για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ανθότυρο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Τριβελάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με το υπόλοιπο ανθότυρο και λίγη φρέσκια ρίγανη.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.