facebook instagram youtube

Τορτελίνι με βελουτέ σάλτσα ντομάτας

preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 35΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TORTELINI_TYRIA

MISKO Τορτελίνι με τυριά

250 γρ. Τορτελίνι με τυριά MISKO

500 γρ. ντομάτες ώριμες σε κύβους

2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους

1 κρεμμύδι σε τέταρτα

2 σκελίδες σκόρδο

1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

2 πατάτες σε κύβους

150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα,  για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και τα ψημένα λαχανικά με τα ζουμιά τους και περιχύνουμε με τον ζωμό ή το νερό. Τα βάζουμε να βράσουν για 15 λεπτά (απ’ τη στιγμή βρασμού), μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 7 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Τορτελίνι με Τυριά MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με τα λαχανικά, με ραβδομπλέντερ, μέχρι να γίνει βελουτέ. Αν είναι υπερβολικά πηχτό, προσθέτουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αν χρειαστεί, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξαναπολτοποιούμε.

Ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.

Σερβίρουμε το βελουτέ με τα τορτελίνια ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο βασιλικό.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.