Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα
250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά & Τομάτα MISKO
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
120 Ml νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια
100 γρ. Κατσικίσιο τυρί
Φύλλα βασιλικού
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα (περίπου 120 ml).
Περιχύνουμε τα στραγγισμένα τορτελίνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά αλατοπιπερώνοντας.
Περιχύνουμε με λίγο από το νερό (5-6 κουταλιές, περίπου 70 ml) στο οποίο έβρασαν τα τορτελίνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Το υπόλοιπο νερό το κρατάμε στην άκρη σε περίπτωση που το χρειαστούμε.
Προσθέτουμε τα τορτελίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει.
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό από το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε το πιάτο απευθείας ζεστό με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίροντας με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια, τριμμένο κατσικίσιο τυρί και φύλλα βασιλικού.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.