facebook instagram youtube
GR | EN

Τορτελίνι με τυριά και τομάτα, κόκκινη πιπεριά, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό

Recipe1aDigital_MNPhotography
Recipe1cDigital_MNPhotography
Recipe1aDigital_MNPhotography
Recipe1cDigital_MNPhotography

Ένα γρήγορο και απολαυστικό πιάτο με ελάχιστα υλικά. Τα Tορτελίνι με Tυριά και Τομάτα MISKO αναδεικνύονται απίστευτα συνοδεύοντάς τα με αυτή την απλή αλλά γευστική σάλτσα με πιπεριά, κατσικίσιο τυρί και βασιλικό.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 3 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
Tortelini me turia kai tomata

MISKO Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα

250 γρ. Τορτελίνι με Τυριά & Τομάτα MISKO

1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια

120 Ml νερό από αυτό στο οποίο βράζουν τα μακαρόνια

100 γρ. Κατσικίσιο τυρί

Φύλλα βασιλικού

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2,5 λίτρα νερό. Όταν το νερό βράσει προσθέτουμε 18g αλάτι και τα Τορτελίνι με Τυριά και Τομάτα MISKO, ανακατεύουμε ελαφρώς με μια τρυπητή κουτάλα και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Όταν τα τορτελίνι είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε, κρατώντας στην άκρη λίγο από το νερό στο οποίο έβραζαν για να το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα (περίπου 120 ml).

Περιχύνουμε τα στραγγισμένα τορτελίνι με λίγο ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε για να διατηρηθούν ζουμερά μέχρι να τα προσθέσουμε στη σάλτσα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα. Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά αλατοπιπερώνοντας.

Περιχύνουμε με λίγο από το νερό (5-6 κουταλιές, περίπου 70 ml) στο οποίο έβρασαν τα τορτελίνι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Το υπόλοιπο νερό το κρατάμε στην άκρη σε περίπτωση που το χρειαστούμε.

Προσθέτουμε τα τορτελίνι στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά. Αν χρειάζεται να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα, προσθέτουμε λίγο ακόμα από το νερό που έχουμε κρατήσει.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό από το κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια. Ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε το πιάτο απευθείας ζεστό με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίροντας με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί σε χοντρά κομμάτια, τριμμένο κατσικίσιο τυρί και φύλλα βασιλικού.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.