facebook instagram youtube

Σπαγγετίνι με λιαστή ντομάτα, πεκορίνο και βασιλικό

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 10΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_SPAGGETIOLIKIS10

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10

500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης MISKO

150g λιαστές ντομάτες

150g πεκορίνο

20g μαύρες σταφίδες

1 σκελίδα σκόρδο

6-7 φύλλα βασιλικό

6-7 ντοματίνια

80ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 7g αλάτι και βράζουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO για 6-8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.

Προσθέτουμε πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε.

Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.

Tips:

Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τις μουσκεύουμε σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε

Μπορούμε εκτός από σταφίδες να προσθέσουμε 2 αποξηραμένους χουρμάδες

Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φρέσκο θυμάρι

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.