Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές της Funky Cook Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ραντεβού Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγετίνη Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγετίνη No10
500g σπαγγετίνη ολικής άλεσης MISKO
150g λιαστές ντομάτες
150g πεκορίνο
20g μαύρες σταφίδες
1 σκελίδα σκόρδο
6-7 φύλλα βασιλικό
6-7 ντοματίνια
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 7g αλάτι και βράζουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Ολικής Άλεσης MISKO για 6-8 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό.
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα, τις σταφίδες, το σκόρδο, τα φύλλα του βασιλικού, τη μισή ποσότητα από το πεκορίνο και το ελαιόλαδο.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και λίγο από το νερό που κρατήσαμε, ανακατεύουμε και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό.
Προσθέτουμε πιπέρι, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, 2-3 κουταλιές της σούπας πεκορίνο και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με φύλλα βασιλικού και περοκίνο.
Tips:
Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένες λιαστές ντομάτες τις μουσκεύουμε σε νερό ή στο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε
Μπορούμε εκτός από σταφίδες να προσθέσουμε 2 αποξηραμένους χουρμάδες
Μπορούμε να αρωματίσουμε και με φρέσκο θυμάρι