facebook instagram youtube

Σούπα αγκινάρες αλα Πολίτα με πεπονάκι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πεπονάκι

200 γρ. Πεπονάκι MISKO

8 μικρές αγκινάρες καθαρισμένες

1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε φέτες

200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο

1 ½ λίτρο βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών

χυμό από 2 λεμόνια

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις αγκινάρες σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

Περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό) και τη μισή ποσότητα χυμό λεμονιού. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά για 20 λεπτά περίπου.

Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.