Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με ζυμαρικά τύπου Πεπονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για ΣούπεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πεπονάκι
200 γρ. Πεπονάκι MISKO
8 μικρές αγκινάρες καθαρισμένες
1 λευκό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα σε φέτες
200 γρ. αρακά φρέσκο ή κατ/νο
1 ½ λίτρο βραστό νερό ή ζωμό λαχανικών
χυμό από 2 λεμόνια
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε 5-6 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τις αγκινάρες σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
Περιχύνουμε με το νερό (ή τον ζωμό) και τη μισή ποσότητα χυμό λεμονιού. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα λαχανικά για 20 λεπτά περίπου.
Ανοίγουμε το καπάκι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το Πεπονάκι MISKO. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλα και αφήνουμε να μαγειρευτεί για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.