facebook instagram youtube

Σουφλέ με ταλιατέλλες

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ταλιατέλλες

500 γρ. Ταλιατέλλες MISKO

1 λίτρο γάλα, πλήρες

40 γρ. πορτσίνι

80 γρ. βούτυρο

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

100 γρ. μπέικον σε φέτες, ψιλοκομμένο

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Ταλιατέλλες  MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 4 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μανιτάρια πορτσίνι, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μουλιάζουμε για 10 λεπτά. Σουρώνουμε το γάλα σε ένα μπολ, πιέζοντας ελαφρά τα μανιτάρια, για να βγάλουν όλο το γάλα.

Σε ένα μικρό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε για 3-4 λεπτά το μπέικον. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, ή μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει εντελώς, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μαγειρεύουμε για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο τηγάνι λίγο λίγο το γάλα που είχαμε μουλιάσει τα μανιτάρια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ελαφρώς. Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε με μια μεγάλη πιρούνα τις βρασμένες ταλιετέλλες κατευθείαν τηγάνι με την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με το μπέικον. Ανακατεύουμε για μια ακόμη φορά.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο ταψί και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180*C, για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς από πάνω.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.