facebook instagram youtube

Σαλάτα ζυμαρικών με σπανάκι, λιαστή ντομάτα και κατίκι Δομοκού

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 12΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Αχιβάδες

500 γρ. Αχιβάδα MISKO

250 γρ. σπανάκι φρέσκο χονδροκομμένο

5-6 λιαστές ντομάτες, σε λωρίδες

200 γρ. Κατίκι Δομοκού

χυμός από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Αχιβάδα MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας να καλυφθούν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να χάσει τον όγκο του. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κατίκι Δομοκού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να δέσουν.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κοπανισμένα αμύγδαλα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.