Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Αχιβάδες Ζυμαρικά Ελληνικές Συνταγές Μακαρονοσαλάτα: Εύκολες & Γρήγορες ΣυνταγέςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Αχιβάδες
500 γρ. Αχιβάδα MISKO
250 γρ. σπανάκι φρέσκο χονδροκομμένο
5-6 λιαστές ντομάτες, σε λωρίδες
200 γρ. Κατίκι Δομοκού
χυμός από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε την Αχιβάδα MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και τα ραντίζουμε με 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύοντας να καλυφθούν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σπανάκι σε δόσεις, για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να χάσει τον όγκο του. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα ζυμαρικά το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το κατίκι Δομοκού, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να δέσουν.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κοπανισμένα αμύγδαλα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.