facebook instagram youtube

Σαλάτα Ζυμαρικών με Λιαστή Ντομάτα, Ψητή Πιπεριά, Φέτα και Dressing Γιαουρτιού

Συνταγή από: The Foodie Corner
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 5 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRIVELAKI

MISKO Τριβελάκι

500 γρ Τριβελάκι MISKO

35 γρ αλάτι (για το βράσιμο των ζυμαρικών)

1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τα ζυμαρικά)

130 γρ λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη (από βάζο με λάδι)

90 ml (6 κ.σ.) κατσικίσιο γιαούρτι

60 ml (4 κ.σ.) ελαιόλαδο

60 ml (4 κ.σ.) ξύδι από κόκκινο κρασί

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

50 γρ κουκουνάρι

150 γρ κόκκινη ψητή πιπεριά, ψιλοκομμένη (από βάζο)

20 γρ (περίπου 1/2 κούπα) μαϊντανός ψιλοκομμένος

200 γρ φέτα θρυμματισμένη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε 5 λίτρα νερό σε μεγάλη κατσαρόλα να βράσουν, και προσθέτουμε 35 γραμμάρια αλάτι και το Τριβελάκι MISKO. Βράζουμε για 7 λεπτά και σουρώνουμε.

Επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην άδεια κατσαρόλα και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Ανακινούμε ζωηρά την κατσαρόλα για να καλυφθούν τα ζυμαρικά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε έναν μικρό πολυκόφτη βάζουμε 50 γραμμάρια από τη λιαστή ντομάτα, το κατσικίσιο γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Χτυπάμε να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.

Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τους σπόρους κουκουναριού και τους ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1-2 λεπτά. Τους παρακολουθούμε συνεχώς και μόλις δούμε να παίρνουν χρώμα αμέσως τους μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας στην κατσαρόλα το μείγμα γιαουρτιού, την πιπεριά, τα 80 γραμμάρια λιαστή ντομάτα και τον μαϊντανό, και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε απαλά. Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Σημείωση: Το dressing στην αρχή είναι λίγο ξυδάτο, η γεύση του όμως γίνεται πιο ήπια όταν ανακατεύεται με τα ζυμαρικά και «κάθεται» για λίγη ώρα.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.