facebook instagram youtube

Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης ογκρατέν με ντομάτα, μοτσαρέλα, βασιλικό και πεπερόνι

Συνταγή από: Γιάννη Λουκάκο
preperation 40΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
800 γρ. σάλτσα ντομάτας

15 γρ. πάνκο ή φρυγανιά, τριμμένη

100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

440 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους

100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

200 γρ. πεπερόνι, σε λεπτά στίκς

16 γρ. βασιλικός, μόνο τα φύλλα

μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO για 4’ με 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε 200 γρ. από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, το μισό μείγμα των ζυμαρικών, προσθέτουμε μοιράζοντας σε όλο το ταψί  το πεπερόνι, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του πάνκο, μοιράζουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τον μισό βασιλικό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.

Στο τελείωμα προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια, για 20 λεπτά περίπου.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.