Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Παιδιά Ταπεράκι στο γραφείο Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Ριγκατόνι Συνταγές για Μακαρόνια Φούρνου
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO
800 γρ. σάλτσα ντομάτας
15 γρ. πάνκο ή φρυγανιά, τριμμένη
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
440 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε κύβους
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
200 γρ. πεπερόνι, σε λεπτά στίκς
16 γρ. βασιλικός, μόνο τα φύλλα
μαύρο πιπέρι, φρέσκο, τριμμένο

Σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τα Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης MISKO για 4’ με 5’ λεπτά. Σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη σε ένα μπολ.
Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε το πάνκο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Στο μπολ με τα ζυμαρικά προσθέτουμε 200 γρ. από τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Σε ένα πυρίμαχο σκεύος, στρώνουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, το μισό μείγμα των ζυμαρικών, προσθέτουμε μοιράζοντας σε όλο το ταψί το πεπερόνι, πασπαλίζουμε με το μισό μείγμα του πάνκο, μοιράζουμε τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα, τον μισό βασιλικό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα ζυμαρικά και τα υπόλοιπα υλικά.
Στο τελείωμα προσθέτουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ωραίο χρώμα η επιφάνεια, για 20 λεπτά περίπου.