facebook instagram youtube
GR | EN

Ριγκατόνι με ελληνικό πέστο μαϊντανού και κουκουνάρι

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 14΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_RIGKATONI.png

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

2 ματσάκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)

2 σκελίδες σκόρδο

60 γρ. αμύγδαλα λευκά

χυμό από ½ λεμόνι

1 κ.σ. ταχίνι

4 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι

120 ml ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το μαϊντανό, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε να τριφτούν πολύ ψιλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα ζυμαρικά με καβουρδισμένο κουκουνάρι.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.