Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Pasta Party Συνταγές από τη Madame Ginger Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές για Σαρακοστή Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Ριγκατόνι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
2 ματσάκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
2 σκελίδες σκόρδο
60 γρ. αμύγδαλα λευκά
χυμό από ½ λεμόνι
1 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) το μαϊντανό, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε να τριφτούν πολύ ψιλά. Προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το μείγμα.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα που έβρασαν μαζί με την σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας τα ζυμαρικά με καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.