Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές από την Teti’s Flakes Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
110 γρ. βούτυρο αγελάδος
1 λεμόνι, ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρίς κουκούτσια
90 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
αλάτι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 2 λεπτά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το λεμόνι, για 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα τις φέτες του λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.
Λίγο πριν να αποσύρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα αφαιρούμε 2 φλιτζάνια νερό από το νερό που βράζουν. Προσθέτουμε το 1½ φλιτζάνι στο τηγάνι με τη σάλτσα. Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο ένα κομμάτι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί κάθε κομμάτι βουτύρου πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά την τριμμένη γραβιέρα. Μόλις προστεθεί όλη η γραβιέρα, συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και να κολλήσει στα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ζυμαρικών. Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και επιπλέον γραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.