facebook instagram youtube

Πλεξούδες με λεμόνι, καμένο βούτυρο και παλαιωμένη γραβιέρα

Συνταγή από: Teti's Flakes
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

110 γρ. βούτυρο αγελάδος

1 λεμόνι, ακέρωτο, κομμένο σε λεπτές φέτες και χωρίς κουκούτσια

90 γρ. παλαιωμένη γραβιέρα

μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία μείον 2 λεπτά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το μισό βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες. Ανακατεύουμε συχνά, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει το λεμόνι, για 5-7 λεπτά. Απομακρύνουμε με μια τσιμπίδα τις φέτες του λεμονιού και αφήνουμε στην άκρη.

Λίγο πριν να αποσύρουμε τα ζυμαρικά από την κατσαρόλα αφαιρούμε 2 φλιτζάνια νερό από το νερό που βράζουν. Προσθέτουμε το 1½ φλιτζάνι στο τηγάνι με τη σάλτσα. Έπειτα προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο ένα κομμάτι τη φορά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί κάθε κομμάτι βουτύρου πριν προσθέσουμε το επόμενο.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά την τριμμένη γραβιέρα. Μόλις προστεθεί όλη η γραβιέρα, συνεχίζουμε για λίγο το μαγείρεμα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η γραβιέρα και η σάλτσα να γίνει κρεμώδης και να κολλήσει στα ζυμαρικά. Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ζυμαρικών. Αφαιρούμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και επιπλέον γραβιέρα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.