facebook instagram youtube

Πλεξούδες με κατίκι, παρμεζάνα και λεμόνι

Η πιο γρήγορη, εύκολη, δροσερή και ταυτόχρονα πεντανόστιμη μακαρονάδα είναι αυτή. Το κατίκι μαζί με την παρμεζάνα και το λεμόνι δημιουργούν μια δροσερή σάλτσα για τα ζυμαρικά σε μόλις 5 λεπτά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες

500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO

200 γρ. κατίκι

200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1/4 κούπα χυμό λεμονιού

10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου

μπούκοβο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κατίκι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και ανακατεύουμε ξανά.

Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο.

Σερβίρουμε αμέσως.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.