Κατηγορίες Συνταγής:
Καλοκαιρινές & Ανοιξιάτικες Συνταγές Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Zυμαρικά Πλεξούδες Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Πλεξούδες
500 γρ. Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO
200 γρ. κατίκι
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1/4 κούπα χυμό λεμονιού
10-15 φύλλα φρέσκου δυόσμου
μπούκοβο
αλάτι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πλεξούδες Χρυσή Σειρά MISKO. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν σουρώσουμε κρατάμε στην άκρη μισή κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το κατίκι μαζί με την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά που έβρασαν και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Προαιρετικά προσθέτουμε μπούκοβο και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.