
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Τορτελίνι με τυριά
Για το πλατώ
250 γρ Τορτελίνι με τυριά MISKO
1 κ.γ. ελαιόλαδο
τυριά της προτίμησής μας
διάφορα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια ή ροδέλες
φρούτα κομμένα σε φετούλες
ξηροί καρποί
ελιές
μαριναρισμένα μανιτάρια (ακολουθεί συνταγή)
dip Romesco (ακολουθεί συνταγή)
dressing βασιλικού (ακολουθεί συνταγή)
dip μελιού και μουστάρδας (ακολουθεί συνταγή)
Μαριναρισμένα Μανιτάρια
250 γρ καφέ μανιτάρια μικρά
1 δαφνόφυλλο
1/4 + 1/2 κ.γ. αλάτι
60 ml (4 κ.σ.) ελαιόλαδο
60 ml (4 κ.σ.) μηλόξιδο
1 κ.γ. μέλι
1/2 κ.γ. θυμάρι ξερό
1/2 κ.γ. βασιλικός ξερός
1/4 κ.γ. μπούκοβο
1 σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη και σπασμένη
Dip Romesco
100 γρ κόκκινη ψητή πιπεριά από βάζο
80 γρ αμύγδαλα ωμά και ξεφλουδισμένα
1 σκελίδα σκόρδο
60 ml (4 κ.σ.) ελαιόλαδο
30 ml (2 κ.σ.) μηλόξιδο
30 ml (2 κ.σ.) πελτές ντομάτας
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
Dressing Βασιλικού
60 ml (4 κ.σ.) πέστο βασιλικού
45 ml (3 κ.σ.) ελαιόλαδο
30 ml (2 κ.σ.) μηλόξιδο
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4 κ.γ. ζάχαρη
Dip Μελιού και Μουστάρδας
45 ml (3 κ.σ.) μαγιονέζα
35-45 ml (2 1/2 - 3 κ.σ.) μέλι
30 ml (2 κ.σ.) μουστάρδα απαλή
15 ml (1 κ.σ.) μουστάρδα με ολόκληρο σιναπόσπορο
1/8 κ.γ. αλάτι
1/16 κ.γ. (1 πρέζα) πιπέρι καγιέν

Για τη σύνθεση του πλατώ
Βράζουμε τα Tορτελίνι με τυριά MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Για τα μαριναρισμένα μανιτάρια
Βγάζουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια (βλ. tip). Σε μια μέτρια κατσαρόλα βράζουμε 500 ml νερό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, 1/4 κ.γ. αλάτι και τα “καπάκια” από τα μανιτάρια, και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ σε ένα βαθύ μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, το μέλι, το θυμάρι, τον βασιλικό, το μπούκοβο και το υπόλοιπο αλάτι, και έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο όπως είναι σπασμένο.
Βγάζουμε τα μανιτάρια από το νερό με τρυπητή κουτάλα (δεν πετάμε το νερό – βλ. tip) και τα βάζουμε ζεστά στο μπολ. Σκεπάζουμε και όταν κρυώσουν τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή μέρα.
Για να τα σερβίρουμε τα βγάζουμε μια δυο ώρες πριν από το ψυγείο να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Για το romesco dip
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε έναν μικρό επεξεργαστή τροφίμων ή στο μούλτι.
Για το dressing βασιλικού
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι με πιρούνι.
Για το dip μελιού και μουστάρδας
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολάκι με πιρούνι ή σύρμα μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Σε μια μεγάλη επιφάνεια κατάλληλη για τρόφιμα τακτοποιούμε όμορφα τα τορτελίνι, τα οποία αν θέλουμε τα περνάμε πρώτα σε ξυλάκια.
Κοντά στα τορτελίνι βάζουμε τα μανιτάρια, το romesco, το dressing βασιλικού και το dip μελιού και μουστάρδας σε μπολάκια. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά του πλατώ και σερβίρουμε.
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε και πιατάκια στο τραπέζι για να βάλει ο καθένας λίγο από κάθε υλικό στο δικό του πιάτο!
Tips: Τα κοτσάνια από τα μανιτάρια τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε στο νερό που έβρασαν τα “καπάκια” τους. Τα βράζουμε για μισή ώρα και κρατάμε τον ζωμό αυτό για άλλη χρήση. Μπορεί να καταψυχθεί.
Το πλατώ με τορτελίνι είναι ιδανικό για γιορτινά τραπέζια αφού τα βασικά στοιχεία της σύνθεσης (μανιτάρια, ντιπς κλπ) μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη ημέρα, αφήνοντάς μας χρόνο να ασχοληθούμε με άλλες ετοιμασίες την ημέρα του τραπεζιού. Θυμόμαστε να τα βγάλουμε μια δυο ώρες πριν το σερβίρισμα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.