facebook instagram youtube
GR | EN

Πέννες Αραμπιάτα

ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ_MISKO_2
IMG_2934 SLEED
ΠΕΝΝΕΣ ΑΡΑΜΠΙΑΤΑ_MISKO_2
IMG_2934 SLEED

Αν αγαπάτε τις Ιταλικές γεύσεις, τότε δοκιμάστε αυτή την εύκολη Αραμπιάτα με πέννες που θα σας κερδίσει με την πικάντικη νοστιμιά της σε 30 μόλις λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

2 μικρές πιπεριές τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

100 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φοράμε γάντια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι. Ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευετεί για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει και προς το τέλος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του φρέσκου βασιλικού.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και τα flakes παρμεζάνας.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.