facebook instagram youtube

Πένες Αραμπιάτα

Μία από τις πιο διάσημες και απλές συνταγές της Ιταλικής κουζίνας και η κατάλληλη επιλογή για όσους αγαπάνε τις Ιταλικές γεύσεις. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη Αραμπιάτα,  που σερβίρεται με πέννες παραδοσιακά σε όλο τον κόσμο. Η σάλτσα Αραμπιάτα (που σημαίνει «θυμωμένη» στα ιταλικά) θα σας κερδίσει με την πικάντικη νοστιμιά της, προσφέροντας γεύση στο πιάτο σας μέσα σε 30 μόλις λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

2 μικρές πιπεριές τσίλι

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

600 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

100 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Φοράμε γάντια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι. Ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευετεί για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει και προς το τέλος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του φρέσκου βασιλικού.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και τα flakes παρμεζάνας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.