Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές για Ραντεβού Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Pasta Party Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Ιταλικές Μακαρονάδες
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
2 μικρές πιπεριές τσίλι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
600 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γρ. flakes παρμεζάνας
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φοράμε γάντια και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές τσίλι. Ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τις πιπεριές για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, τη ζάχαρη και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευετεί για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει και προς το τέλος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του φρέσκου βασιλικού.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και τα flakes παρμεζάνας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.