facebook instagram youtube
GR | EN

Πένες Ογκρατέν

IMG_1172_sleed
IMG_1183
IMG_1172_sleed
IMG_1183

Όλοι λατρεύουν τα ογκρατέν κι αν είναι συνοδευτικά σε μεγάλα τραπέζια, κλέβουν την παράσταση από τα κυρίως! Ειδικά όταν πρόκειται για φουρνιστές κοκκινιστές πένες με μπόλικη μπεσαμέλ και τυριά.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PENNE 5501024 – 18

MISKO Πέννε Ριγκάτε

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

2 κρεμμύδια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

200 ml νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά

80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

100 γρ. ελαιόλαδο

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 λίτρο φρέσκο γάλα

3 κ.σ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά, αλατοπιπερώνοντάς τα.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τις Πέννε Ριγκάτε MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσουν για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια στην άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το σκόρδο, τον βασιλικό και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Με κουτάλα προσθέτουμε περίπου 200 ml από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με τον πελτέ και αφήνουμε να πάρει βράση και να γίνει πηχτή σάλτσα για 2-3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα βρασμένα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα τους στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακατεύουμε απαλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα, για 2-3 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να ξανθύνει ελαφρώς. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, για να μην σβολιάσει. Το ρίχνουμε όλο, προσθέτουμε αλάτι με μέτρο (έχοντας υπόψιν ότι η κεφαλογραβιέρα είναι αρκετά αλμυρή), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το σύρμα, για 7-8 λεπτά, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε.

Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε κάτω-κάτω μια κουταλιά μπεσαμέλ. Από πάνω στρώνουμε τα μισά κοκκινιστά ζυμαρικά και απλώνουμε από πάνω τη μισή δόση μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε απαλά και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, την υπόλοιπη μπεσαμέλ και λίγο ανακάτεμα στο τέλος. Πασπαλίζουμε με τα 80 γρ. κεφαλογραβιέρας σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε τα ζυμαρικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να λιώσει και να ροδίσει το τυρί στην επιφάνειά τους.

Αφήνουμε τις πένες να σταθούν για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.