
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Κουσκουσάκι
250 γρ. Κουσκουσάκι MISKO
4 μεγάλα παντζάρια βρασμένα σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 ξινόμηλα σε κυβάκια
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 γρ. καρύδια κοπανισμένα
2 κ.σ. ξύδι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με 2,5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 18 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κουσκουσάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε το κουσκουσάκι και το ξεπλένουμε με κρύο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίξει απ’ τα νερά.
Σε μπολ χτυπάμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ξινόμηλα, το μαϊντανό και το κουσκουσάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε την σαλάτα είτε αμέσως, πασπαλισμένη με το κοπανισμένο καρύδι, είτε την φυλάμε στο ψυγείο καλυμμένη με διάφανη μεμβράνη, μέχρι το σερβίρισμα.