Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Μοσχάρι Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO
4 κ.σ. βούτυρο & 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το σκεύος
10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 πράσα σε λεπτές φέτες
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
100 ml γάλα
2 αυγά
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. έμενταλ τριμμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν στον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τα πράσα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την γραβιέρα και το έμενταλ.
Αλείφουμε πυρίμαχο σκεύος με λιωμένο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα λαχανικών και μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού και τυριών.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.
Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.