facebook instagram youtube
GR | EN

Ογκρατέν Ζυμαρικών με Τρυπητά Μακαρόνια

Αυτή η συνταγή έχει κάθε υλικό που λατρεύουν τα παιδιά! Ένα ογκρατέν ζυμαρικών με μπέικον και μανιτάρια που «δροσίζεται» χάρη στην προσθήκη του γιαουρτιού. Ένα πιάτο που θα φέρει χαμόγελο και θα αναζωογονήσει κάθε μικρό και μεγάλο μέσα σε μόλις 40 λεπτά, πάντα με την εγγύηση της γεύσης των τρυπητών ζυμαρικών MISKO.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 40΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO

4 κ.σ. βούτυρο & 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο για το σκεύος

10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο

250 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

3 πράσα σε λεπτές φέτες

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

100 ml γάλα

2 αυγά

150 γρ. γραβιέρα τριμμένη

150 γρ. έμενταλ τριμμένο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν στον μικρότερο χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. βούτυρο και σοτάρουμε το μπέικον, τα μανιτάρια, τα πράσα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την γραβιέρα και το έμενταλ.

Αλείφουμε πυρίμαχο σκεύος με λιωμένο βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τα ζυμαρικά. Από πάνω στρώνουμε το μείγμα λαχανικών και μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα γιαουρτιού και τυριών.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10-15 λεπτά και σερβίρουμε.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.