
Πενάκι αλά κρέμ με μανιτάρια
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ >MISKO Μiskoτίνη No10
500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
80 ml λευκό κρασί
1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο & λίγο φρέσκο για το σερβίρισμα
100 γρ. flakes παρμεζάνας
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη No10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, μαζί με το νερό που φέρουν πάνω τους. Ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με flakes παρμεζάνας.