facebook instagram youtube
GR | EN

Miskoτίνη με κολοκυθάκια και βασιλικό

MISKOΤΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ_MISKO_2
MISKOΤΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ_MISKO_1
MISKOΤΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ_MISKO_2
MISKOΤΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ_MISKO_1

Τα σοταριστά κολοκυθάκια μπλέκονται με μακαρόνια, συμπληρώνονται από φρέσκο βασιλικό και όλα μαζί δένουν γευστικά με flakes παρμεζάνας, σε 30 μόλις λεπτά.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-MISKOTINI 3621024 – 15

MISKO Μiskoτίνη No10

500 γρ. Miskoτίνη Νο10 MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

6 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

80 ml λευκό κρασί

1 ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο & λίγο φρέσκο για το σερβίρισμα

100 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τη Miskoτίνη No10 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τα κολοκυθάκια, μαζί με το νερό που φέρουν πάνω τους. Ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο βασιλικό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με flakes παρμεζάνας.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.