Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No5
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO
400 γρ. αρακά βρασμένο
1 σκελίδα σκόρδο
180 γρ. ελαιόλαδο
70 γρ. κεφαλοτύρι
χυμό από ½ λεμόνι
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα
40 γρ. φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα
100 γρ. κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε το πέστο αρακά. Βάζουμε τον αρακά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα 70 γρ. κεφαλοτύρι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε blender ή μούλτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Μεταφέρουμε σε μπολ.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το πέστο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τα φυστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντας με έξτρα κεφαλοτύρι τριμμένο.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.