facebook instagram youtube

Μακαρόνια Τρυπητά με πέστο αρακά και μυρωδικά

IMG_3914-sleed
IMG_3914-sleed
shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRYPITA5.png

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά Nο5

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO

400 γρ. αρακά βρασμένο

1 σκελίδα σκόρδο

180 γρ. ελαιόλαδο

70 γρ. κεφαλοτύρι

χυμό από ½ λεμόνι

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένα

40 γρ. φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα

100 γρ. κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το πέστο αρακά. Βάζουμε τον αρακά, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα 70 γρ. κεφαλοτύρι, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε blender ή μούλτι και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει κρέμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Μεταφέρουμε σε μπολ.

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο5 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το πέστο.

Προσθέτουμε το μαϊντανό, το δυόσμο και τα φυστίκια Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντας με έξτρα κεφαλοτύρι τριμμένο.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.