Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO
500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO
5 κ.σ. ελαιόλαδο
τυρί regato, τριμμένο, για το σερβίρισμα
Για την κόκκινη σάλτσα:
6 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
500 ml σάλτσα ντομάτας
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. θυμάρι
1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη λευκή σάλτσα:
5 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 ml γάλα
1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
1/2 κ.γ. αλάτι
6 κ.σ. τυρί regato, τριμμένο
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Λιγκουίνι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.
Για την κόκκινη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Για τη λευκή σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να χρυσαφώσει το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.
Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπούκοβο (προαιρετικά), λίγο αλάτι και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Για τη ροζ σάλτσα:
Ενώνουμε τις δύο σάλτσες σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με επιπλέον τυρί.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.