facebook instagram youtube

Μακαρόνια με ροζ σάλτσα

Αυτή η μακαρονάδα ήρθε για να δώσει τέλος στη μάχη ανάμεσα στην κόκκινη και τη λευκή σάλτσα. Κρεμώδης, απολαυστική και για όποιον το επιθυμεί μπορεί να γίνει και πικάντικη!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO

500 γρ. Πέννε Ριγκάτε MISKO

5 κ.σ. ελαιόλαδο

τυρί regato, τριμμένο, για το σερβίρισμα

Για την κόκκινη σάλτσα:

6 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

500 ml σάλτσα ντομάτας

1/2 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη λευκή σάλτσα:

5 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.

400 ml γάλα

1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

1/2 κ.γ. αλάτι

6 κ.σ. τυρί regato, τριμμένο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα MISKO Λιγκουίνι. Ανακατεύουμε και βράζουμε για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία.

Για την κόκκινη σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σάλτσα μαζί με τα μυρωδικά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Για τη λευκή σάλτσα:

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο. Αφού λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα μέχρι να χρυσαφώσει το αλεύρι. Σταδιακά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε στη σάλτσα το μπούκοβο (προαιρετικά), λίγο αλάτι και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά.

Για τη ροζ σάλτσα:

Ενώνουμε τις δύο σάλτσες σε ένα τηγάνι και ανακατεύουμε καλά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με επιπλέον τυρί.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.