facebook instagram youtube

Μακαρονάδα ολικής άλεσης με peperonata, βασιλικό & ανθότυρο

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους

2 κίτρινες πιπεριές σε κύβους

2 πορτοκαλί πιπεριές σε κύβους

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα

100 ml λευκό κρασί

80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές το σκόρδο και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με 80-100 ml του νερού στο οποίο έβρασαν.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, τον φρέσκο βασιλικό και το ανθότυρο, κρατώντας λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ανθότυρο και βασιλικό, καθώς και καβουρδισμένο κουκουνάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.