Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τη Madame Ginger Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
2 κόκκινες πιπεριές σε κύβους
2 κίτρινες πιπεριές σε κύβους
2 πορτοκαλί πιπεριές σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
½ κ.σ. γλυκιά πάπρικα
100 ml λευκό κρασί
80-100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό
50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε όλες τις πιπεριές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές το σκόρδο και την πάπρικα, σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Όταν βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα στο τηγάνι με τις πιπεριές, μαζί με 80-100 ml του νερού στο οποίο έβρασαν.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο, τον φρέσκο βασιλικό και το ανθότυρο, κρατώντας λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ανθότυρο και βασιλικό, καθώς και καβουρδισμένο κουκουνάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.