facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με χταπόδι με λιαστή ντομάτα

Συνταγή από: Funky Cook
IMG_0169_sleed
IMG_0143_sleed
IMG_0169_sleed
IMG_0143_sleed

Η χταποδομακαρονάδα με τo ξεχωριστό παστίτσιο ολικής άλεσης MISKO και τη λιαστή ντομάτα θα κάνει τις ημέρες τις νηστείας ακόμη πιο νόστιμες, το μυστικό της νοστιμιάς είναι το ψήσιμο στον φούρνο!

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
pastitsio-olikis-1300x488-min

MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης

500g Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO

1500g χταπόδι

150g λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

200g μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες

1 κ.σ. μουστάρδα

40ml ούζο

1 κ.σ. τοματοπελτέ

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

250ml ζεστό νερό

3 κόκκους μπαχάρι

2 δαφνόφυλλα

2 κλωναράκια θυμάρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. μάραθο

50ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να κοκκινίσει.

Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαραθόριζα, τις λιαστές ντομάτες και το χταπόδι για 3΄.

Προσθέτουμε το ούζο, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τον τοματοχυμό, το νερό και μαγειρεύουμε για 30’.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO, τα οποία βράζουμε για 8’ και τα στραγγίζουμε.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και το χταπόδι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε για 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Σερβίρουμε τη χταποδομακαρονάδα με φρέσκο μάραθο.

Tips:
– Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μάραθο με άνηθο
– Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο πρώτο βράσιμό του

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.