facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με χταπόδι με λιαστή ντομάτα

Συνταγή από: Funky Cook
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης

500g Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO

1500g χταπόδι

150g λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

200g μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες

1 κ.σ. μουστάρδα

40ml ούζο

1 κ.σ. τοματοπελτέ

400 γρ. σάλτσα ντομάτας

250ml ζεστό νερό

3 κόκκους μπαχάρι

2 δαφνόφυλλα

2 κλωναράκια θυμάρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. μάραθο

50ml ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να κοκκινίσει.

Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαραθόριζα, τις λιαστές ντομάτες και το χταπόδι για 3΄.

Προσθέτουμε το ούζο, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τον τοματοχυμό, το νερό και μαγειρεύουμε για 30’.

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO, τα οποία βράζουμε για 8’ και τα στραγγίζουμε.

Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και το χταπόδι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος.

Ψήνουμε για 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.

Σερβίρουμε τη χταποδομακαρονάδα με φρέσκο μάραθο.

Tips:
– Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μάραθο με άνηθο
– Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο πρώτο βράσιμό του

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.