Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές της Funky Cook Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες Μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης
500g Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO
1500g χταπόδι
150g λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
200g μαραθόριζα, κομμένη σε φέτες
1 κ.σ. μουστάρδα
40ml ούζο
1 κ.σ. τοματοπελτέ
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
250ml ζεστό νερό
3 κόκκους μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
2 κλωναράκια θυμάρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. μάραθο
50ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε μέχρι να βγάλει όλα του τα υγρά και να κοκκινίσει.
Το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μαραθόριζα, τις λιαστές ντομάτες και το χταπόδι για 3΄.
Προσθέτουμε το ούζο, τη μουστάρδα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχάρια, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι, τον τοματοχυμό, το νερό και μαγειρεύουμε για 30’.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 5 λίτρα νερό, προσθέτουμε 35g αλάτι και Παστίτσιο Νο2 Ολικής Άλεσης MISKO, τα οποία βράζουμε για 8’ και τα στραγγίζουμε.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και το χταπόδι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε ευρύχωρο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 25’ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C.
Σερβίρουμε τη χταποδομακαρονάδα με φρέσκο μάραθο.
Tips:
– Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον μάραθο με άνηθο
– Αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο χταπόδι δεν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό στο πρώτο βράσιμό του
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.