facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με ρόκα και κατίκι Δομοκού

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 25΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO

1 κρεμμύδι σε ροδέλες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5 κολοκυθάκια σε λωρίδες

2 ματσάκια φύλλα ρόκας

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

250 γρ. κατίκι Δομοκού

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά αλλά είναι ακόμα ζουμερό, ρίχνουμε το κατίκι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε την ρόκα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί ελαφρώς.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.