Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3
500 γρ. Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO
1 κρεμμύδι σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
5 κολοκυθάκια σε λωρίδες
2 ματσάκια φύλλα ρόκας
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
250 γρ. κατίκι Δομοκού
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κολοκυθάκια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά αλλά είναι ακόμα ζουμερό, ρίχνουμε το κατίκι και το ξύσμα και ανακατεύουμε απαλά. Ρίχνουμε την ρόκα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να μαραθεί ελαφρώς.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.