facebook instagram youtube

Μακαρονάδα με πέστο βασιλικού και ντοματίνια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Κοχύλια

500 γρ. Κοχύλι MISKO

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

ελαιόλαδο

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Για το πέστο βασιλικού

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό

½ ματσάκι ρόκα

¼ ματσάκι φρέσκο δυόσμο

60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

40 γρ. κουκουνάρι

3 σκελίδες σκόρδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

120 ml ελαιόλαδο

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο. Βάζουμε τα φύλλα βασιλικού, της ρόκας και του δυόσμου σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) μαζί με το κουκουνάρι και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την παρμεζάνα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα.

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε δυο-τρεις δόσεις και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί τελείως το πέστο. Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοχύλι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε προσωρινά στην άκρη.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια για 2-3 λεπτά, ίσα-ίσα να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε την σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.