facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με πέστο ελιάς Καλαμών, μανούρι και θυμάρι

Μακαρονάδες με έμπνευση από τον τόπο μας

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 11΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_LAZANIA

MISKO Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

180 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

2 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

50 γρ. λευκά αμύγδαλα

120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο

χυμό από ½ λεμόνι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τις ελιές, το σκόρδο, τα φύλλα φρέσκου βασιλικού, τα φυλλαράκια ρίγανης, τα αμύγδαλα, 60 γρ. μανούρι και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε καλά.

Σταδιακά προσθέτουμε 80 ml ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Μεταφέρουμε το πέστο σε μεγάλο μπολ.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στην οποία βράζουν στο μπολ με το πέστο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά επιτόπου, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μανούρι.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.