Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Ελληνικές Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
180 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
50 γρ. λευκά αμύγδαλα
120 γρ. μανούρι θρυμματισμένο
χυμό από ½ λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τις ελιές, το σκόρδο, τα φύλλα φρέσκου βασιλικού, τα φυλλαράκια ρίγανης, τα αμύγδαλα, 60 γρ. μανούρι και τον χυμό λεμονιού και πολτοποιούμε καλά.
Σταδιακά προσθέτουμε 80 ml ελαιόλαδο και συνεχίζουμε την πολτοποίηση. Μεταφέρουμε το πέστο σε μεγάλο μπολ.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά κατευθείαν από την κατσαρόλα στην οποία βράζουν στο μπολ με το πέστο και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό της κατσαρόλας που έβρασαν τα ζυμαρικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά επιτόπου, πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο μανούρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.