Κατηγορίες Συνταγής:
Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Εύκολες & Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή Σάλτσα
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λαζάνια MISKO
5 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
2 κ.γ. μπούκοβο
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, και τα αφήνουμε προς στιγμή στο σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 4-6 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς, προσέχοντας μην καεί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ξύσμα, τον μαϊντανό και άλλες 3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.