facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρονάδα με ελαιόλαδο και σκόρδο (aglio e olio)

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

5 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες

2 κ.γ. μπούκοβο

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

χυμό από 1 λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν, και τα αφήνουμε προς στιγμή στο σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, προσθέτοντας αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μέχρι να μαλακώσει για περίπου 4-6 λεπτά. Ανακατεύουμε διαρκώς, προσέχοντας μην καεί.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μπούκοβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, το ξύσμα, τον μαϊντανό και άλλες 3 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με τριμμένη παρμεζάνα.

 

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.