facebook instagram youtube

Κρύα σαλάτα ζυμαρικών με σάλτσα ταχινιού & ginger

Συνταγή από: Madame Ginger
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino No12 MISKO

50 γρ. ταχίνι

50 γρ. σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. μηλόξυδο

1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη

1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

2 μικρά αγγούρια, ξεσποριασμένα, κομμένα σε λωρίδες

1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές λωρίδες

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

σουσάμι καβουρδισμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό. Τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το ταχίνι, τη σάλτσα σόγιας, το μηλόξυδο, το τζίτζερ, το σκόρδο και το καγιέν. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα αγγούρια, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά, πασπαλίζοντας με σουσάμι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.