facebook instagram youtube

Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

130 γρ. παντζάρια βρασμένα

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ βάζουμε τα παντζάρια και 100 ml από το νερό ή τον ζωμό και πολτοποιούμε καλά.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πολτό παντζαριού, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή τον ζωμό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που απορροφά μια δόση το κριθαράκι συνεχίζουμε με το υπόλοιπο υγρό.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Λίγο πριν απορροφήσει την τελευταία δόση υγρών το κριθαράκι, δηλαδή όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο αμέσως πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.