Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κριθαρότο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO
130 γρ. παντζάρια βρασμένα
1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ βάζουμε τα παντζάρια και 100 ml από το νερό ή τον ζωμό και πολτοποιούμε καλά.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε τον πολτό παντζαριού, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Με μια κουτάλα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή τον ζωμό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που απορροφά μια δόση το κριθαράκι συνεχίζουμε με το υπόλοιπο υγρό.
Προς το τέλος του μαγειρέματος, προθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Λίγο πριν απορροφήσει την τελευταία δόση υγρών το κριθαράκι, δηλαδή όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κριθαρότο αμέσως πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.