facebook instagram youtube
GR | EN

Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι

Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι MISKO_2
Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι MISKO
Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι MISKO_2
Κριθαρότο παντζάρι με θυμάρι και κεφαλοτύρι MISKO

Αυτό το εύκολο κριθαρότο έχει συγκλονιστικό χρώμα από το παντζάρι, μοναδικό άρωμα από το θυμάρι και μπορεί να βρίσκεται στο τραπέζι σας σε 30 λεπτά, πασπαλισμένο με μπόλικο κουκουνάρι.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-GOLDEN_LINE-KRITHARAKI 5561024 – 13

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

130 γρ. παντζάρια βρασμένα

1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών καυτό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) ή μπλέντερ βάζουμε τα παντζάρια και 100 ml από το νερό ή τον ζωμό και πολτοποιούμε καλά.

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πολτό παντζαριού, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Με μια κουτάλα προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό ή τον ζωμό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που απορροφά μια δόση το κριθαράκι συνεχίζουμε με το υπόλοιπο υγρό.

Προς το τέλος του μαγειρέματος, προθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε. Λίγο πριν απορροφήσει την τελευταία δόση υγρών το κριθαράκι, δηλαδή όσο είναι ακόμα ζουμερό, αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο αμέσως πασπαλίζοντάς το με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κουκουνάρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.