Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κριθαράκι Μέτριο
Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα
40 γρ. ελαιόλαδο
80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
500 γρ. κριθαράκι μέτριο MISKO
1300 γρ. νερό, ζεστό
450 γρ. σάλτσα από ψητές πιπεριές
4 γρ. δυόσμος, φύλλα, χοντροκομμένα
4 γρ. μαϊντανός, φύλλα, χοντροκομμένα
200 γρ. φέτα, τριμμένη
80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
40 γρ. ελαιόλαδο, για το χύλωμα
30 γρ. ρόκα baby
5 γρ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές
300 γρ. πιπεριές κόκκινες, ψημένες, ξεφλουδισμένες
150 γρ. ντοματίνια, ψητά
100 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
40 γρ. ελαιόλαδο
10 γρ. αλάτι
6 γρ. πάπρικα καπνιστή
Για το κριθαρότο με σάλτσα από ψητές πιπεριές, φέτα & ρόκα
Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, για 4 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε το Κριθαράκι Μέτριο MISKO και μαγειρεύουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς, να πάρει ένα ξανθό χρώμα, για 2 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το νερό, δυναμώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
Μόλις το νερό έρθει σε βρασμό χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά μέχρι το κριθαράκι να χυλώσει και να μαγειρευτεί, για 10 λεπτά περίπου.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη σάλτσα από τις πιπεριές, τη μισή ρόκα, τα βότανα, την παρμεζάνα, τα 150γρ. από τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα και προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη φέτα και τη ρόκα.
Για τη σάλτσα από ψητές πιπεριές
Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μία πάστα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
πολύ νόστιμο κριθαρότο!