Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές Light Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Λαχανικά Συνταγές με Χρυσή Σειρά Συνταγές για Pasta Party Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Κριθαράκι Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κριθαρότο
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι
500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
100 ml λευκό κρασί
1 λίτρο νερό καυτό
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
200 γρ. ρικότα ή ανάλατη νωπή μυζήθρα
80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Εντωμεταξύ ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που το κριθαράκι απορροφά μια δόση υγρών, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.
Στην τελευταία δόση υγρών και όσο το κριθαρότο είναι ακόμα ζουμερό, προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρικότα (ή τη μυζήθρα) και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.