facebook instagram youtube

Κριθαρότο με μανιτάρια και τυριά

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Χρυσή Σειρά Κριθαράκι

500 γρ. Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

500 γρ. μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές φέτες

1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη

100 ml λευκό κρασί

1 λίτρο νερό καυτό

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

200 γρ. ρικότα ή ανάλατη νωπή μυζήθρα

80 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να χάσουν τα πολλά υγρά τους και να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Εντωμεταξύ ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προσθέτουμε το σκόρδο και το Κριθαράκι Χρυσή Σειρά MISKO και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ αρχίζουμε να προσθέτουμε σταδιακά το νερό σε δόσεις, ανακατεύοντας συνέχεια. Κάθε φορά που το κριθαράκι απορροφά μια δόση υγρών, συνεχίζουμε με το υπόλοιπο.

Στην τελευταία δόση υγρών και όσο το κριθαρότο είναι ακόμα ζουμερό, προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρικότα (ή τη μυζήθρα) και τη μισή ποσότητα κεφαλογραβιέρας και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την υπόλοιπη κεφαλογραβιέρα.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.