facebook instagram youtube

Κοκκινιστή μακαρονάδα με 4 είδη ντομάτας

preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

500 γρ. Λαζάνια MISKO

500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

10 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες

½ ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 15-20 λεπτά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την σάλτσα να σιγομαγειρευτεί για 12-15 λεπτά μέχρι να δέσει. Στα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες και τα ψημένα ντοματίνια και ανακατεύουμε απαλά.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λαζάνια MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά αμέσως πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο βασιλικό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.