Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Τυρί Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές από το Τhe Foodie Corner Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Pasta Party Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Τρυπητά Ζυμαρικά & Μακαρόνια Συνταγές για Ιταλικές Μακαρονάδες Συνταγές για Μακαρόνια ΦούρνουΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3
300 γρ Μακαρόνια Τρυπητά No3 MISKO
1 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (δείτε tip)
320 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
480 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, ζεστό
4 αυγά βιολογικά, χτυπημένα με πιρούνι σε ένα μπολάκι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC (αντιστάσεις) και ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρίμαχο διαμέτρου 28 εκ.
Βάζουμε τα μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε το πιπέρι σε ένα μικρό τηγανάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του το κατεβάζουμε να μην καεί (περίπου 1 – 1 ½ λεπτό).
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί αφήνοντας περίπου 20-30 γραμμάρια στην άκρη. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
Δυο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2 κούπες (480ml) από το νερό τους και το ρίχνουμε στο πεκορίνο. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ (ή σύρμα) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Χτυπώντας συνεχώς προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα τυριού (αν είναι ακόμα καυτό μπορούμε πρώτα να βάλουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα στα αυγά, για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία τους και να μην κόψουν).
Στο μεταξύ μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και να βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το μείγμα τυριού και αυγών και κουνάμε το ταψί να πάει παντού το υγρό. Πασπαλίζουμε με το τυρί που είχαμε στην άκρη.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα (δεν χρειάζεται να σφίξει, απλά να μην είναι υγρό όταν το ακουμπήσουμε). Αφήνουμε τη φριττάτα να σταθεί για 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Tips:
Το μαύρο πιπέρι πρέπει οπωσδήποτε να είναι φρεσκοτριμμένο και όχι το κλασικό σε σκόνη. Αν θέλουμε παραλείπουμε το βήμα του καβουρδίσματος όμως το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο και λιγότερο νόστιμο. Αξίζει το ένα παραπάνω βηματάκι.
Η φριττάτα ταιριάζει πολύ με μια δροσερή σαλάτα. Τρώγεται ζεστή (όχι καυτή) και είναι πολύ νόστιμη και την δεύτερη μέρα.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.