facebook instagram youtube
GR | EN

Φριττάτα Cacio e Pepe με 5 Υλικά

Συνταγή από: The Foodie Corner
Cacio e Pepe Frittata_The Foodie Corner-19_sleed
Cacio e Pepe Frittata_The Foodie Corner-21_sleed
Cacio e Pepe Frittata_The Foodie Corner-19_sleed
Cacio e Pepe Frittata_The Foodie Corner-21_sleed

Συνδυάζοντας την υπέροχη μακαρονάδα cacio e pepe με την πρακτική και εύκολη φριττάτα, απολαμβάνουμε μια νόστιμη «πίτα» με πέντε μόνο υλικά.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 45΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_TRYPITA3.png

MISKO Μακαρόνια Τρυπητά No3

300 γρ Μακαρόνια Τρυπητά No3 MISKO

1 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο (δείτε tip)

320 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο στον ψιλό τρίφτη

480 ml νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, ζεστό

4 αυγά, χτυπημένα με πιρούνι σε ένα μπολάκι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC (αντιστάσεις) και ετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί ή πυρίμαχο διαμέτρου 28 εκ.

Βάζουμε τα μακαρόνια Τρυπητά Νο3 MISKO να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ρίχνουμε το πιπέρι σε ένα μικρό τηγανάκι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί και αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του το κατεβάζουμε να μην καεί (περίπου 1 – 1 ½ λεπτό).

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το τυρί αφήνοντας περίπου 20-30 γραμμάρια στην άκρη. Προσθέτουμε το καβουρδισμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Δυο λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο των ζυμαρικών αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2 κούπες (480ml) από το νερό τους και το ρίχνουμε στο πεκορίνο. Χτυπάμε με ραβδομπλέντερ (ή σύρμα) να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χτυπώντας συνεχώς προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά στο μείγμα τυριού (αν είναι ακόμα καυτό μπορούμε πρώτα να βάλουμε 3-4 κουταλιές από το μείγμα στα αυγά, για να ανεβάσουμε την θερμοκρασία τους και να μην κόψουν).

Στο μεταξύ μόλις βράσουν τα μακαρόνια τα σουρώνουμε και να βάζουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με το μείγμα τυριού και αυγών και κουνάμε το ταψί να πάει παντού το υγρό. Πασπαλίζουμε με το τυρί που είχαμε στην άκρη.

Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα (δεν χρειάζεται να σφίξει, απλά να μην είναι υγρό όταν το ακουμπήσουμε). Αφήνουμε τη φριττάτα να σταθεί για 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Tips:

Το μαύρο πιπέρι πρέπει οπωσδήποτε να είναι φρεσκοτριμμένο και όχι το κλασικό σε σκόνη. Αν θέλουμε παραλείπουμε το βήμα του καβουρδίσματος όμως το αποτέλεσμα θα είναι πιο ήπιο και λιγότερο νόστιμο. Αξίζει το ένα παραπάνω βηματάκι.

Η φριττάτα ταιριάζει πολύ με μια δροσερή σαλάτα. Τρώγεται ζεστή (όχι καυτή) και είναι πολύ νόστιμη και την δεύτερη μέρα.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.