Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοραλάκι
350 γρ. Κοραλάκι MISKO
3 κ.σ. βούτυρο
3 κ.σ. αλεύρι
2 κούπες γάλα
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 25 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοραλάκι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι (ιδανικά χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι που μπορεί να μπει στο φούρνο), σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο λιώσει προσθέτομε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να μη σβολιάσει και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε στο τηγάνι τα ζυμαρικά (αν το τηγάνι δεν μπαίνει στο φούρνο μεταφέρουμε το τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα πυρέξ). Ανακατεύουμε πολύ καλά και έπειτα το μεταφέρουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C και ψήνουμε για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.