facebook instagram youtube
GR | EN

Extrafino με πλούσια κόκκινη σάλτσα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 20΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_EXTRAFINO12a

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino Νο12 MISKO

2 κρεμμύδια σε ροδέλες

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη

8 λιαστές ντομάτες σε κομματάκια

150 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την πάπρικα και τον πελτέ και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη και τη ρίγανη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγομαγειρευτεί και να δέσει για 12-15 λεπτά. Στη μέση περίπου του μαγειρέματος, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες.

Παράλληλα ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino No12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πηρούνα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε κατευθείαν στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με θρυμματισμένη φέτα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.