facebook instagram youtube
GR | EN

Ελληνική μακαρονοσαλάτα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_MISKO_2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_MISKO_1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_MISKO_2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ_ΚΟΦΤΟ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ_MISKO_1

Αυτή η μακαρονοσαλάτα με ζυμαρικά ολικής άλεσης εμπνέεται από την απόλυτα ελληνική συνταγή για ντάκο και μπορείτε να την απολαύσετε σε λιγότερο από 30 λεπτά.

shadow shadow
preperation 15΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 13΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-WHOLE_WHEAT-KOFTO 5851024 – 14

MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό

500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

4 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. κάπαρη

8 ελιές χωρίς κουκούτσι σε κομματάκια

4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη

6-8 κριθαρένια παξιμάδια σπασμένα

200 γρ. ξινομυζήθρα θρυμματισμένη

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Σε μπολ τρίβουμε τις ντομάτες με χονδρό τρίφτη. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την κάπαρη, τις ελιές, τα φυλλαράκια ρίγανης, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 6 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα σπασμένα παξιμάδια και ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά.

Σερβίρουμε αμέσως με θρυμματισμένη ξινομυζήθρα και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο από πάνω, σε κάθε πιάτο.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.