facebook instagram youtube
GR | EN

Αχιβάδες στο φούρνο με μύδια και γαρίδες

Teliki-MΠ-8435_sleed
Teliki-XΠ-8445_sleed
Teliki-MΠ-8435_sleed
Teliki-XΠ-8445_sleed

Ένα πιάτο γεμάτο άρωμα και γεύση θάλασσας! Αφράτες, λαχταριστές αχιβάδες σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας, με μύδια και γαρίδες, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό φαγητό με θαλασσινά πολύ νόστιμο, χορταστικό και νηστίσιμο.

shadow shadow
preperation 35΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-AXIVADES 597768 – 19

MISKO Αχιβάδες

500 γρ. Αχιβάδες MISKO

500 γρ. γαρίδες

800 γρ. μύδια

120 ml κρασί ξηρό λευκό

1 φύλλο δάφνης

1 κ.σ. ξύδι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ τριμμένες ντομάτες

250 γρ τεμαχισμένες ντομάτες

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

2 μικρές καυτερές πιπεριές ολόκληρες

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 κ.γ. αλάτι

1/8 κ.γ. πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ζεστό κρασί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα καθαρισμένα μύδια, σε μέτρια ένταση και κλείνουμε το καπάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν στον ατμό για 4-5 λεπτά, ανακινώντας την κατσαρόλα ανά διαστήματα.

Βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και αφαιρούμε όσα μύδια δεν έχει ανοίξει το κέλυφος τους. Κρατάμε 5-6 ολόκληρα και τα υπόλοιπα τα καθαρίζουμε αφαιρώντας το κέλυφος.

Στην ίδια κατσαρόλα που έχει μείνει το ζουμί με το κρασί και το άρωμα από τα μύδια, τη βάζουμε σε δυνατή ένταση και σοτάρουμε το σκόρδο και τις πιπεριές για 1 λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, 50 ml νερό ζεστό, 1 κ.γ. αλάτι, 1/8 κ.γ. πιπέρι, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τις πιπεριές όταν ετοιμαστεί.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις γαρίδες τις σκεπάζουμε με νερό και 1 κ.σ. ξύδι και τις αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα (κοκκινίζουν).

Τις στραγγίζουμε και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Τις καθαρίζουμε, απομακρύνουμε το εντεράκι που βρίσκεται στη ράχη τους αλλά κρατάμε και 5-6 με το κεφάλι και την ουρά για γαρνίρισμα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε δυνατή ένταση να βράσει. Ρίχνουμε αλάτι, τις Αχιβάδες MISKO, μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και τα αφήνουμε να βράσουν για 8 λεπτά.

Τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε πυρίμαχο σκεύος 22×32 εκ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τις καθαρισμένες γαρίδες και μύδια.

Τα ανακατεύουμε καλά, γαρνίρουμε τις μισές καθαρισμένες γαρίδες και τα ολόκληρα μύδια από πάνω, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στις αντιστάσεις για 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.