facebook instagram youtube
GR | EN

Ασιατική μακαρονοσαλάτα με φιογκάκι, φασολάκια και αμύγδαλα

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_FIOGKAKI

MISKO Φιογκάκι

500 γρ. Φιογκάκι MISKO

250 γρ. φασολάκια πλατιά

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο

80 γρ. αμύγδαλα ψημένα και κοπανισμένα

4 κ.σ. σησαμέλαιο

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. μέλι

½ κ.γ. σκόνη τσίλι ή πιπέρι καγιέν

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα μεταφέρουμε με τρυπητή κουτάλα σε μπολ με νερό και πάγο για να κρυώσουν γρήγορα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όπου συνεχίζει να βράζει το νερό, το Φιογκάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε με πιρούνι το σησαμέλαιο, τη σάλτσα σόγιας, το μέλι και την σκόνη τσίλι (ή το καγιέν). Προσθέτουμε τα φασολάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το καλαμπόκι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε απαλά να δέσουν τα υλικά.

Σερβίρουμε την σαλάτα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου, πασπαλίζοντάς τη με κοπανισμένα αμύγδαλα.

© MISKO 2020. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.