facebook instagram youtube

Χταπόδι Στιφάδο με Κοφτό Ολικής

preperation 30΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 100΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 6 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Κοφτό

500 γρ. Κοφτό Ολικής Άλεσης MISKO

1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο (κοκκάρι) καθαρισμένα

1 χταπόδι (800 γρ.)

10 ντοματίνια

60 ml κόκκινο κρασί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας με 300 ml νερό

1 κ.γ. τριμμένο μπαχάρι

1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη

2 φύλλα δάφνης

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το χταπόδι και κόβουμε το κάθε πλοκάμι σε 5-6 κομμάτια.

Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο και μόλις γυαλίσουν, καραμελώνουμε με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε το χταπόδι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, σε πολύ υψηλή φωτιά, μέχρι το χταπόδι να βγάλει και να πιει τα υγρά του.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το ξύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε τα ντοματίνια, το χυμό ντομάτας, τη δάφνη και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Αφήνουμε για τουλάχιστον 90 λεπτά να σιγοβράσουν.

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το Kοφτό Oλικής Άλεσης MISKO και βράζουμε για 10 λεπτά.

Με τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι το κοφτό μακαρόνι και ανακατεύουμε.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.