facebook instagram youtube

Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 80΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
PACK_KOFTO

MISKO Κοφτό

500 γρ. Κοφτό MISKO

1,5 κιλό χταπόδι

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κιλό ντομάτες τριμμένες

3-4 φύλλα δάφνη

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα

2-3 ξύλα κανέλα

250 ml λευκό κρασί

70 ml ξύδι

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ζάχαρη

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό.

Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.

Προσθέτουμε 150 ml ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, την καυτερή πιπερίτσα, τα ξύλα κανέλας, το κρασί, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι και εάν είναι ακόμα πολύ σκληρό, το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά

Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.

Μόλις βράσει, βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.

Σουρώνουμε το Κοφτό μακαρονάκι και το ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα του.

Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2019. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.