Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Συνταγές για Καθαρά Δευτέρα Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Κοφτό Μακαρονάκι Ελληνικές Συνταγές Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Κοφτό
500 γρ. Κοφτό MISKO
1,5 κιλό χταπόδι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 κιλό ντομάτες τριμμένες
3-4 φύλλα δάφνη
1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
2-3 ξύλα κανέλα
250 ml λευκό κρασί
70 ml ξύδι
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ζάχαρη
Πλένουμε πολύ καλά το χταπόδι με άφθονο νερό.
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε 150 ml ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, την καυτερή πιπερίτσα, τα ξύλα κανέλας, το κρασί, το ξύδι, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και νερό τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει για περίπου 1 ώρα. Δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε με πιρούνι και εάν είναι ακόμα πολύ σκληρό, το αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά
Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό.
Μόλις βράσει, βγάζουμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Κοφτό MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία.
Σουρώνουμε το Κοφτό μακαρονάκι και το ανακατεύουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι και τη σάλτσα του.
Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις και σβήνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
λαχταριστό πιάτο, το χταπόδι δένει υπέροχα με το κοφτό!