Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Ορεκτικά Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές με Τυρί Παραδοσιακές Συνταγές Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Πασχαλινές Συνταγές Χριστουγεννιάτικες Συνταγές Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Vegetarian Συνταγές
Προετοιμασίας

Μαγειρέματος

Δυσκολίας



MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό
150 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO
1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)
300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
50 γρ. βούτυρο
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τα φύλλα
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό
2 κ.σ. φρέσκο γάλα (πλήρες)
2 κ.σ. ωμό σουσάμι

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO και το γάλα σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει σαν κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί (35Χ25εκ.) σηκώνοντάς το στα τοιχώματα, το τρυπάμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας διπλώνοντας τις άκρες της ζύμης να ενωθούν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.