facebook instagram youtube
GR | EN

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι

IMG_6534_sleed
IMG_6540_SLEED
IMG_6534_sleed
IMG_6540_SLEED

Αυτή την τυρόπιτα πρέπει να τη δοκιμάσετε: η αφράτη κρέμα με σιμιγδάλι, φέτα και κεφαλογραβιέρα κλείνεται ανάμεσα σε δύο χρυσοψημένα φύλλα σφολιάτας και κάνει κάθε μπουκιά μοναδική απόλαυση.

shadow shadow
preperation 20΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat μέτρια Βαθμός
Δυσκολίας
dish 8 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
SimigdaliPsilo

MISKO Σιμιγδάλι Ψιλό

150 γρ. Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO

1 λίτρο φρέσκο γάλα (πλήρες)

300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη

50 γρ. βούτυρο

1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα φύλλα

2 φύλλα σφολιάτας

1 αυγό

2 κ.σ. φρέσκο γάλα (πλήρες)

2 κ.σ. ωμό σουσάμι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Βάζουμε το Σιμιγδάλι Ψιλό MISKO και το γάλα σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να πήξει σαν κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα, τη γραβιέρα, το βούτυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε και το αυγό και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα.

Ετοιμάζουμε τα φύλλα. Απλώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί (35Χ25εκ.) σηκώνοντάς το στα τοιχώματα, το τρυπάμε με πιρούνι σε όλη την επιφάνειά του, από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας διπλώνοντας τις άκρες της ζύμης να ενωθούν.

Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε την τυρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά και τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.