Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Ζυμαρικά Τρικολόρε Συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο Καθημερινες Συνταγές | Τι να μαγειρέψω σήμερα Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Επίσημο Δείπνο Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Pasta Party Ευκολες Συνταγές για Παιδιά Συνταγές με ΤορτελίνιαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Τορτελίνι με τυριά Τρικολόρε
Για το πιάτο
350 γρ. μανιτάρια λευκά, καθαρισμένα, σε τέταρτα
ελαιόλαδο
500 γρ. ζωμός κοτόπουλο
250 γρ. MISKO Τρικολόρε Τορτελίνι με Ττυριά MISKO Τρικολόρε
500 γρ. κρέμα μανιταριών
50 γρ. παρμεζάνα, λεπτοτριμμένη
50 γρ. πεκορίνο, λεπτοτριμμένο
αλάτι
πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για την κρέμα μανιταριών
500 γρ. κρέμα γάλακτος
15 γρ. πορτσίνι αποξηραμένα
15 γρ. σιτάκε αποξηραμένα
70 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο
5 γρ. θυμάρι
κοτσάνια από τα μανιτάρια
80 γρ. μανιτάρια σοτέ
100 γρ. τυρί κρέμα
Ζεσταίνουμε μια φαρδιά κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, προσθέτουμε τα μανιτάρια, ελαιόλαδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι τα μανιτάρια να πάρουν έντονο καστανό χρώμα περιμετρικά.
Αφαιρούμε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο, κρατάμε τα μισά για την κρέμα μανιταριών και τα άλλα μισά για το πιάτο. Ρίχνουμε τον ζωμό στο τηγάνι και φέρνουμε σε βρασμό.
Προσθέτουμε τα Τρικολόρε Τορτελίνι MISKO και βράζουμε για 3 λεπτά λιγότερα απ’ όσα αναγράφεται στη συσκευασία.
Προσθέτουμε την κρέμα μανιταριών και μαγειρεύουμε μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχουμε ένα χυλωμένο αποτέλεσμα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια τις μισές ποσότητες από τα τυριά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα λεπτοτριμμένα τυριά.Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια σοτέ και το τυρί κρέμα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις βράσει η κρέμα χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε το καπάκι, αφαιρούμε το θυμάρι και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στον κάδο ενός μπλέντερ.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτέ, το τυρί κρέμα και αλέθουμε μέχρι να έχουμε ομοιογενές αποτέλεσμα.Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.