facebook instagram youtube

Σάλτσα Πέστο Βασιλικού (αλά Τζενοβέζε)

Μια πολύ εύκολη συνταγή για πέστο βασιλικού με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Ιδανική για να συνοδεύσει τα αγαπημένα μας ζυμαρικά, αλλά ακόμα και άλλα πιάτα όπως κρεατικά.

Το πέστο βασιλικού είναι μια κλασική ιταλική σάλτσα που συνδυάζει φρέσκο βασιλικό, σκόρδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και ελαιόλαδο, δημιουργώντας μια πλούσια και αρωματική γεύση. Στη συνέχεια θα βρείτε αυθεντικές συνταγές και συμβουλές για να ετοιμάσετε το τέλειο πέστο βασιλικού, ιδανικό για να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά MISKO.

Πέστο Βασιλικού : Η ιστορία του!

Το πέστο βασιλικού είναι μια από τις πιο εμβληματικές σάλτσες της ιταλικής κουζίνας, η οποία έχει κατακτήσει τις καρδιές των καλοφαγάδων σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τις ρίζες του να ανιχνεύονται στην πόλη της Γένοβας, στην περιοχή της Λιγουρίας στη βορειοδυτική Ιταλία, το πέστο βασιλικού έχει μακρά ιστορία και παράδοση που συνδέεται με τη γη, τα αρώματα και τις γεύσεις της Μεσογείου.

Η σάλτσα πέστο, αν και ιταλικής καταγωγής, έχει βρει τη θέση της και στην ελληνική κουζίνα με τοπικές παραλλαγές που περιλαμβάνουν καρύδια, μυρωδικά από τον κήπο και ντόπια τυριά! Το όνομά της προέρχεται από το ιταλικό ρήμα pestare, που σημαίνει “λιώνω στο γουδί”. Το πιο εντυπωσιακό; Δεν χρειάζεται μαγείρεμα – μόνο φρέσκα υλικά και λίγα λεπτά στο μπλέντερ!

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια

100 γρ. ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

120 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού

100 γρ. κουκουνάρι

80-100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

500 γρ. Λιγκουίνι MISKO

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάμε να φτιάξουμε βήμα βήμα την πιο νόστιμη σάλτσα πέστο για μακαρόνια.

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι για να βγάλει τα αρώματα του. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα blender βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον βασιλικό και χτυπάμε να πολτοποιηθούν τα υλικά.

Έπειτα προσθέτουμε και το κουκουνάρι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί. Στο τέλος, προσθέτουμε την παρμεζάνα, πιπέρι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.

Σερβίρουμε με ζυμαρικά της αρεσκείας μας. Αν η πέστο μας είναι αρκετά πηχτή τότε προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.

Η σάλτσα πέτσο (αλά Τζενοβέζε) είναι έτοιμη!

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2025. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.