facebook instagram youtube
GR | EN

Ριγκατόνι Ολικής Άλεσης με γαρίδες και σπαρράγια

Μια πρωτότυπη και άκρως γευστική συνταγή που συνδυάζει τον… αγρό με τη θάλασσα. Ριγκατόνι με σπαράγγια και γαρίδες για ένα πιάτο γεμάτο μυρωδιές λεμονιού και σκόρδου. Φτιάξτε το εύκολα και απολαύστε ένα λαχταριστό και –κυρίως- θρεπτικό πιάτο με λίγες θερμίδες.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι

250 γρ. Ριγκατόνι Oλικής Άλεσης MISKO

425 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες καθαρισμένες

10 σπαράγγια

2 κ. σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 κ.σ. χυμό λεμόνι

4 κ.σ. παρμεζάνα σε φλούδες

ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα

αλάτι & πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε κατσαρόλα βράζουμε τα Ριγκατόνι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Απομακρύνουμε το σκληρό, κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόβουμε το μαλακό μέρος τους σε  κομμάτια των 4-5 εκατοστών.

Ενώ βράζουν τα ριγκατόνι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με μια κ.σ. βούτυρο και μια ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα είναι έτοιμες. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ριγκατόνι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, φλούδες παρμεζάνας και έξτρα ξύσμα λεμόνι.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2022. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.