Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Συνταγές από τον Μ. Δημητρούλη Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Ριγκατόνι Μακαρονάδες του κόσμου Λευκές μακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Ριγκατόνι
250 γρ. Ριγκατόνι Oλικής Άλεσης MISKO
425 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες ή φρέσκες καθαρισμένες
10 σπαράγγια
2 κ. σ. βούτυρο χαμηλών λιπαρών
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
4 κ.σ. παρμεζάνα σε φλούδες
ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα
αλάτι & πιπέρι
Σε κατσαρόλα βράζουμε τα Ριγκατόνι MISKO σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Απομακρύνουμε το σκληρό, κάτω μέρος από τα σπαράγγια και κόβουμε το μαλακό μέρος τους σε κομμάτια των 4-5 εκατοστών.
Ενώ βράζουν τα ριγκατόνι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με μια κ.σ. βούτυρο και μια ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τα σπαράγγια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Μόλις πάρουν ένα ελαφρύ ροζ χρώμα είναι έτοιμες. Προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα ριγκατόνι, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν οι γεύσεις και γαρνίρουμε με σχοινόπρασο, φλούδες παρμεζάνας και έξτρα ξύσμα λεμόνι.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.