Προετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ριγκατόνι
500 γρ. Ριγκατόνι MISKO
2 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
120 ml γάλα, πλήρες
120 ml από το νερό των ζυμαρικών
100 γρ. ροκφόρ
140 γρ. παρμεζάνα
140 γρ. μοτσαρέλα
140 γρ. πεκορίνο
2 κ.σ. μαϊντανό
μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε 120 ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.
Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Με τη φαρδιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού πατάμε τα σκόρδα. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό και το γάλα στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.