facebook instagram youtube

Ριγκατόνι με 4 τυριά

Μια πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για την πιο τυρένια και κρεμώδη μακαρονάδα. Έτοιμη σε λιγότερο από μισή ώρα.

shadow shadow
preperation Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ριγκατόνι

500 γρ. Ριγκατόνι MISKO

2 κ.σ. βούτυρο

2 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες

120 ml γάλα, πλήρες

120 ml από το νερό των ζυμαρικών

100 γρ. ροκφόρ

140 γρ. παρμεζάνα

140 γρ. μοτσαρέλα

140 γρ. πεκορίνο

2 κ.σ. μαϊντανό

μαύρο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Ριγκατόνι MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία. Κρατάμε 120 ml από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά.

Παράλληλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Με τη φαρδιά πλευρά ενός μεγάλου μαχαιριού πατάμε τα σκόρδα. Τα προσθέτουμε στο βούτυρο και σοτάρουμε ελαφρά για 1-2 λεπτά. Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το νερό και το γάλα στην κατσαρόλα. Περιμένουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει και έπειτα προσθέτουμε το ροκφόρ. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα τυριά. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.