facebook instagram youtube
GR | EN

Πενάκι με φακές και κόκκινη πιπεριά

ΠΕΝΑΚΙ ΦΑΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ_MISKO_2
ΠΕΝΑΚΙ ΦΑΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ_MISKO_1
ΠΕΝΑΚΙ ΦΑΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ_MISKO_2
ΠΕΝΑΚΙ ΦΑΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΑ_MISKO_1

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την ελαφριά μακαρονάδα με πενάκι, φακές και κόκκινη πιπεριά, αφού είναι χορταστική, οικονομική και πανεύκολη για κάθε μέρα.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 60΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-BASE_LINE-PEΝAKI 894598 – 18

MISKO Πενάκι

500 γρ. Πενάκι MISKO

250 γρ. φακές

2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες

150 γρ. τριμμένες ντομάτες

1 κ.γ. ζάχαρη

12 ελιές καλαμών σε κομματάκια

¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και καλύπτουμε με μπόλικο κρύο νερό. Το αλατίζουμε καλά και βάζουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30-35 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε ελαφρώς.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αφήνοντάς τα μέσα στο σουρωτήρι.

Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις φακές, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.