Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές για Παιδικά Πάρτυ Συνταγές με Όσπρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Συνταγές για Παιδιά Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Vegan Συνταγές Vegetarian Συνταγές Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές Χωρίς Γαλακτοκομικά Συνταγές με Πενάκι της MISKO Μακαρονάδες του κόσμου Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Πενάκι
500 γρ. Πενάκι MISKO
250 γρ. φακές
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
150 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κ.γ. ζάχαρη
12 ελιές καλαμών σε κομματάκια
¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τις φακές και καλύπτουμε με μπόλικο κρύο νερό. Το αλατίζουμε καλά και βάζουμε τις φακές να βράσουν για περίπου 30-35 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε ελαφρώς.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Πενάκι MISKO. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα και αφήνουμε να βράσει για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αφήνοντάς τα μέσα στο σουρωτήρι.
Στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τις φακές, τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και την ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά, πασπαλίζοντάς τα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.