Κατηγορίες Συνταγής:
Συνταγές με Αυγό Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Συνταγές Light Συνταγές με Θαλασσινά και Ψάρια Συνταγές με τη Βασική Σειρά MISKO Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Κυριακάτικο τραπέζι Συνταγές για Ραντεβού Συνταγές για Σαρακοστή & Νηστεία Νηστίσιμες Συνταγές Συνταγές με Λιγκουίνι/Λαζάνια Συνταγές για Κόκκινες ΜακαρονάδεςΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Λιγκουίνι-Λαζάνια
500 γρ. Λιγκουίνι MISKO
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. χτένια, χωρίς αυγό
3 κ.σ. βούτυρο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
400 γρ. ντοματίνια
φρέσκια ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και τη βάζουμε σε υψηλή φωτιά. Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Λιγκουίνι MISKO. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία μείον ένα λεπτό. Πριν σουρώσουμε τα ζυμαρικά κρατάμε στην άκρη 1/2 κούπα νερό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Στεγνώνουμε τα χτένια από την υγρασία με χαρτί κουζίνας και έπειτα τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε από κάθε πλευρά 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά. Μεταφέρουμε τα χτένια σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το σκόρδο μαζί με τα ντοματίνια και το 1/4 από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Μόλις μαλακώσουν τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και έπειτα μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν χρειάζεται προσθέτουμε και το υπόλοιπο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.
Τέλος προσθέτουμε τα χτένια στο τηγάνι μαζί με το τυχόν ζωμό που έμεινε στο μπολ και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.