facebook instagram youtube
GR | EN

Μακαρόνια με σάλτσα σκόρδου και μαϊντανού

Συνταγή από: Madame Ginger
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ_MISKO_1
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ_MISKO_2
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΑΛΤΣΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΜΑΙΝΤΑΝΟΥ_MISKO_1

Αυτή η πανεύκολη σκορδομακαρονάδα παίρνει όλη τη νοστιμιά της από τα ψητά, καραμελωμένα σκόρδα και συμπληρώνεται από μαϊντανό και flakes παρμεζάνας, σε έναν υπέροχο γευστικό συνδυασμό.

shadow shadow
preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 30΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ
MISKO-EXTRAFINO 3411024 – 15

MISKO Extrafino No12

500 γρ. Extrafino Νο12 MISKO

12 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

100 γρ. flakes παρμεζάνας

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα τις σκελίδες σκόρδο, τις ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε το Extrafino Νο12 MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο. Όσο είναι ζεστά τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα που έβρασαν, μαζί με τα σκόρδα και τα ζουμιά τους και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Ανακατεύουμε απαλά και με γρήγορες κινήσεις.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά πασπαλίζοντάς τα με flakes παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

© MISKO 2021. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.