Κατηγορίες Συνταγής:
Φθινοπωρινές και Χειμωνιάτικες Συνταγές Συνταγές για Κυρίως Γεύμα Εύκολες και Γρήγορες Συνταγές Συνταγές Light Οικονομικές Συνταγές Συνταγές με Τυρί Συνταγές με Ζυμαρικά Ολικής Άλεσης Ευκολες & Γρήγορες Συνταγές για Μεσημεριανό Συνταγές Καλοκαιρινές και Ανοιξιάτικες Συνταγές για Ταπεράκι στο Γραφείο Συνταγές Μέχρι 10 υλικά Vegetarian Συνταγές Συνταγές με Σπαγγέτι Μακαρονάδες του κόσμου Μακαρονάδες με Λευκή ΣάλτσαΠροετοιμασίας
Μαγειρέματος
Δυσκολίας
MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6
500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO
100 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
χυμό από ½ λεμόνι
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά
4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
80 γρ. παρμεζάνα σε flakes
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάζουμε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια. Τα καβουρδίζουμε προσεκτικά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα αλλά να μην καούν. Τα αποσύρουμε σε πιάτο.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.
Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.
Σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού, λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με flakes παρμεζάνας.
Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.
ΣύνδεσηΑξιολογήστε τη συνταγή
Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.