facebook instagram youtube

Μακαρονάδα ολικής άλεσης με παρμεζάνα και καρύδια

preperation 10΄ Χρόνος
Προετοιμασίας
cup 15΄ Χρόνος
Μαγειρέματος
hat εύκολη Βαθμός
Δυσκολίας
dish 4 Μερίδες
materials ΥΛΙΚΑ

MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

500 γρ. Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO

100 γρ. καρυδόψιχα κοπανισμένη

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες

χυμό από ½ λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι

100 ml νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

4-5 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη

80 γρ. παρμεζάνα σε flakes

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

materials ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα τα καρύδια. Τα καβουρδίζουμε προσεκτικά για 4-5 λεπτά, να πάρουν χρώμα αλλά να μην καούν. Τα αποσύρουμε σε πιάτο.

Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά. Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό και την βάζουμε σε υψηλή φωτιά.

Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε 35 γρ. αλάτι και ρίχνουμε τα Σπαγγέτι Νο6 Ολικής Άλεσης MISKO. Ανακατεύουμε με μια πιρούνα και αφήνουμε να βράσουν για όσο χρόνο αναγράφεται στην συσκευασία.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, κρατώντας περίπου 100 ml από το νερό στο οποίο έβρασαν και τα ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε απαλά.

Σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού, λίγα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με flakes παρμεζάνας.

spinner

Συνδεθείτε / Εγγραφείτε για να αξιολογήσετε τη συνταγή.

Σύνδεση

Αξιολογήστε τη συνταγή

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις.

© MISKO 2024. All rights reserved. | Created by Sleed and Concept Maniax.